Rækker Mølle Bryghus - vestjysk mikrobryggeri og lokale fødevarer

Række Mølle Bryghus er et vestjysk mikrobryggeri med en række kendte øl, bl.a. Esmarch Ale, Experimental Pils, Ganerbryg, Hans Island Ale, Høst Bryg, India Pale Ale, Julebryg m.fl.

Bag om navnet

Rækker Mølle Bryghus blev stiftet i januar 2010 og ligger i hjertet af den lille by Rækker Mølle - tæt på skjern. Her i de flotte omgivelser ligger den store røde murstensbygning med Ganer Å løbende én meter fra huset.

vores tyske brygmester Thomas Horacek har skabt en række velsmagende, ufiltrerede og upastereuriserede kvalitetsøl, som folk kan nyde med stor velbehag. Det skal være en smagsoplevelse - hver gang ! Vi går lidt imod den stil, som mindre bryggerier normalt har, da vi vælger ikke at lave mange forskellige og specielle øl, men derimod lave en øl, som bage smager godt og kan nydes med stor velbehag. Vi har 3 faste typer øl og derudover laver vi selfølgelig også specialøl til forskellige formål.

Vores øl bliver rost af fagfolk og kendere - og vores brygmester går meget op i kvalitet og smag !

Rækker Mølle Bryghus øl

Øl fra Rækker Mølle Bryghus er altid ufiltreret og upasteuriseret, men hvad betyder det? Ufiltreret betyder at øllen ikke er blevet filtreret inden den er kommet på flasker eller fad, og upasteuriseret betyder at øllen ikke er varmebehandet efter tapning. Man kan ikke undgå at noget af smagen går tabt hvis vi foretog de to behandlinger. Men da vi producerer øllen på store gæringstanke, kan vi fjerne næsten alle urenhederne, inden vi tapper.

 

Vindmøllers Bryg er af typen Pilsner

Høst Bryg er af typen Classic

Rødstens bryg er af typen Red ale

vindmøllers bryg høst bryg rødstens bryg

Den stærke og sødmefyldte øl har en fyldig og velafbalanceret smag som sent klinger ud, samt en malt agtig duft og en flot gylden farve. Øllen er upasteuiiseret og ufiltreret, dog normalt uden bundfald.

Holdbarhed: 4 mdr. fra tappe dato
Alcohol: 4,6%-5,2%
Indhold: vand, gær, malt og humle
Fåes på 0,5L engangsflasker samt fad

Det er en undergæret øl med en mørk gylden farve og en kraftfuld hvid skumkrone. Smagen er godt afbalanceret mellem en dejlig sødme og noter af humle. Øllen er ufiltreret og upasteuriseret men normalt uden bundfald.

Holdbarhed: 4 mdr. fra tappe dato
Alcohol: 4,8%-5,5%
Indhold: vand, gær, malt og humle
Fåes på 0,5L engangsflasker (A-Pant) samt fad

Den har en flot rød gylden farve. Vi bruger en speciel gærings metode som giver øllen en dejlig smag med mange smags nuancer af blomster. Øllen er ufiltreret og upasteuriseret, dog normalt uden bundfald

Holdbarhed: 4 mdr. fra tappedato
Alcohol: 4,6%-4,9%
Indhold: vand, gær, malt og humle
Fåes på 0,5L engangsflasker (A-Pant) samt fad